202104.05
2

Cправедливе покарання для служби автомобільних доріг України

Автор in Новини

Адвокати Dniprolex успішно стягнули матеріальні збитки зі Служби автомобільних доріг України, яких зазнав клієнт внаслідок ДТП через неналежну якість дорожнього покриття.

У 2015 році водій автомобілю, рухаючись по трасі у напрямку Дніпро-Нікополь, наїхав на вибоїну, внаслідок чого не впорався з керуванням, з’їхав з проїжджої частини в кювет, в результаті чого автомобіль отримав значні механічні пошкодження.

У 2017 році, позивач звернувся до суду з позовом про стягнення з Служби автомобільних доріг України в його користь вартості ремонтних робіт в якості відшкодування матеріальної шкоди.

Рішенням Бабушкінського районного суду Дніпропетровська, яке було залишено в силі постановою Дніпровського апеляційного суду, повністю задоволено позовні вимоги клієнта Dniprolex.

Судами було встановлено, що дорожньо-транспортна пригода сталася в результаті пошкодження проїжджої частини, а так само в результаті невиконання Службою автомобільних доріг покладених на неї Законом обов’язків щодо належного експлуатаційного утримання автодороги, забезпечення безпеки дорожнього руху на цій ділянці, в тому числі, шляхом обмеження швидкості руху на аварійній ділянці встановленням попереджувальних дорожніх знаків.

На цей час судове рішення виконано в повному обсязі.